Hvis man lider af søvnmangel, kan det påvirke hele ens dag og hele ens væsen. Mangel på søvn er et torturmiddel nogle steder i verden, og det siger lidt om, hvor meget det kan påvirke os mennesker, hvis vi ikke får sovet nok.

Søvnmangel kan komme af en masse årsager, og det er selvfølgelig vigtigt at finde den rette grund til, at man ikke kan sove. Hvis man har døjet med det i længere tid, er det en god ide at gå til lægen, men man kan også få hjælp på både de fysiske og online apoteker.

Her kan man få råd til, hvilke apoteksprodukter der er gode mod hvilke årsager til søvnmangel. Det uddannede personale på apoteket vil kunne vejlede i den rigtige retning.

Dog er det igen værd at gentage, at det kan være nødvendigt at gå til lægen, hvis problemet har stået på længe.

Apotekets mange muligheder mod søvnbesvær

Ligesom der kan være mange årsager til, at det kan være svært at falde i søvn og sove, findes der også mange hjælpemidler. De fås med forskelligt indhold, i forskellige former, og gives på forskellige måder, og man kan finde den løsning, man selv har det bedst med.

Helt klassisk er der piller, som indeholder et middel, som gør det lettere at sove. På apoteket vil det primært være produkter med naturingredienser i højsædet. Får man noget af lægen, kan det være mere medicinske virkestoffer.

Der er dog også andre muligheder end bare de traditionelle piller eller tabletter.

Man kan nemlig også få dråber, hvis man hellere vil have det, og man kan endda få plastre, som kan hjælpe en med at få en bedre søvn om natten.

De gamle råd virker stadig

Bekaemp soevnloeshed0

Der er særligt to ingredienser, der går igen, når man kigger på de produkter, som kan hjælpe på søvnmangel. Der er nemlig baldrian eller citronmelisse i rigtig mange af produkterne, eller også er begge ingredienser at finde i produkterne.

Baldrian har været brugt i hundredvis af år til at behandle søvnløshed, og det er altså stadig i brug til selvsamme formål i dag. I gamle dage var det den kloge mand eller de tidlige apoteker med urter, man gik til, og her kunne man få baldrian, hvis man ikke kunne sove.

Både baldrian og citronmelisse er med til at give kroppen ro på, og når kroppen er rolig, er det lettere at falde i søvn og sove godt.

Små justeringer i hverdagen

Der er også noget, du kan gøre i din hverdag. Nogle ting gør vi helt uden at tænke over dem, men der er en række ting, som kan gøre det svært for os at falde i søvn.

Sådan noget som at passe på med, hvad man spiser og drikker, lige inden man skal sove, har noget at sige. I det hele taget giver det lidt uro i kroppen at spise noget, fordi maven skal på arbejde, men drikker man også kaffe lige inden sengetid, gør koffeinen det sværere at falde i søvn.

En anden klassisk synder er vores forbrug af skærme. Det blå lys i skærmene fra smartphones, tablets og fjernsyn er ikke hensigtsmæssigt for vores øjne, så hvis du kan læse en bog inden sengetid, vil du nok få lettere ved at falde i søvn.