Hvis man lider af søvnmangel, kan der være mange årsager. Søvnmangel er sjældent en lidelse i sig selv, fordi der som regel er noget, der ligger til grund for søvnmanglen, og kan man finde den bagvedliggende årsag, har man også en bedre chance for at få bugt med sin søvnmangel.

En af de ting, der kan påvirke nattesøvnen er problemer med maven. Hvis man har en uheldig og uhensigtsmæssig fordøjelse, kan man let have svært ved at få nok søvn til, at man er udhvilet. Og det er jo essensen i søvnmangel.

Søvn er en vigtig del af vores hverdag, fordi vi lader op, når vi sover, og vi lagrer information, når vi sover. Det er altså i søvnen, at vi både bliver klar til den kommende dag, men også hvor vi håndterer den netop overståede dag.

En urolig mave kan altså have stor indflydelse på ens dagligdag, hvis det går ud over ens søvn.

HUSK hjælper med at berolige maven

Det kan være forstyrrende for ens søvn, både hvis man ikke kan falde i søvn på grund af maven, men også hvis man vågner i løbet af natten og skal på toilettet. Begge dele kan skyldes, at ens fordøjelse ikke arbejder optimalt.

Hvis man har problemer med fordøjelsen, kan man med fordel se på, om man får nok fibre i sin kost. Eventuelt kan man benytte sig af et produkt som HUSK. Fibre er vigtige for at fordøjelsen har noget at arbejde med, og det er med til at give en mere rolig mave.

HUSK består af loppefrøskaller, som er meget fiberrige, og derfor kan HUSK hjælpe på fordøjelsen, selvom man ikke får så mange fibre i sin kost.

Fibre hjælper på både hård og tynd mave

Rolig mave

Uanset om man har udfordringer med enten hård eller tynd mave, kan fibre hjælpe. Selvom det lyder ulogisk, at den samme løsning virker på to forskellige ting, så er det faktisk rigtigt nok, og derfor er fibrene så vigtige.

Når fibre som eksempelvis dem fra HUSK kommer ned i tarmen, suger fibrene væske til sig. Det betyder, at tynd mave vil blive absorberet og blive i tarmene længere. Når afføringen bliver længere i tarmen, kan man absorbere flere næringsstoffer, og afføringen vil ikke føles lige så presserende.

Det smarte ved HUSK og andre fibre er, at når de absorberer væske, bliver de til en form for gel, som er med til at smøre tarmsystemet. Når det er smurt, vil afføringen lettere glide igennem, og man vil lettere kunne komme af med hård mave.

Kroppens velbefindende betyder meget for søvnen

Det at have det godt fysisk set over en bredere kam er medvirkende til, at man lettere kan falde i søvn og sove igennem. En krop i balance kan lettere finde ro, end en som har uro på grund af smerter, skader eller andet ubehag.

Netop begrebet ro kan man også se i nogle af de andre råd, man giver til dem, der har svært ved at falde i søvn.

Sådan noget som ikke at indtage koffein og ikke at se tv lige inden man skal sove, spiller på samme tema om, at kroppen skal have ro. Koffein er opkvikkende og på den måde skaber uro – som til tider jo er positivt, bare ikke i forbindelse med søvn – og tv betyder, at øjnene og hjernen skal have ro fra at blive bombarderet med lys, inden man kan sove.