Op mod en halv million danskere lider af søvnløshed. Der findes mange forskellige årsager til søvnløshed, men oftest skyldes det angst, stress eller depression. Det er frustrerende at lide af søvnløshed, da det smitter ekstremt meget af på vores velvære og generelle livskvalitet. Søvn er nemlig afgørende for at kunne være velfungerende i hverdagen. For lidt søvn giver mangel på energi og overskud, og kan have store konsekvenser for både familieliv og karriere. Der findes dog håb for dem, der lider af søvnløshed. Nogle oplever store ændringer i søvnrytmen efter indtagelse af vitaminpiller.

Få musklerne til at slappe af med magnesium

vitaminpiller-mod-soevnloeshed-tekstbilledeMange oplever søvnløshed på grund af en stresset hverdag. Hvis man ikke slapper af, men tænker over gøremål eller problemer, kan det føles stressende, og så er det svært at falde i søvn. Derudover er der mange, der oplever at sove uroligt med mange opvågninger, hvis man er stresset.

Magnesium sænker stresshormonerne, regulerer blodtrykket, og er med til at producere søvnhormonet melatonin. Derudover medvirker magnesium til knogleopbygning, sikrer en stabil funktion af hjerte og kredsløb, og virker samtidig beroligende. Alt dette er med til at øge søvnkvaliteten.

Magnesium findes som kosttilskud, og kan købes som håndkøbsmedicin på apoteket. Der findes dog også andre måder, hvorpå man kan indtage det. Magnesium findes nemlig i også i mad som eksempelvis:

 • Græskarkerner
 • Solsikkefrø
 • Nødder
 • Fuldkornshvede
 • Havre
 • Sojabønner
 • Fisk
 • Kød

Man kan altså øge søvnkvaliteten ved at ændre sine kostvaner. Nogle finder det besværligt, og i de tilfælde er kosttilskud eller vitaminpiller et rigtig godt alternativ.

6 gode råd

Der er dog også andre tiltag, man kan gøre for at komme søvnløsheden til livs. Det er ikke de samme metoder, der virker på alle personer, da årsagerne til søvnløsheden kan være vidt forskellig. Nogle kan være tvunget til at søge læge, men der findes nogle metoder, man kan gøre brug af, før det kommer så vidt:

 • Brug kun soveværelset til at sove i
 • Undgå for meget koffein og alkohol
 • Få regelmæssig motion så kroppen er i balance
 • Hold dig til en bestemt dagsrytme

Alternative behandlinger

vitaminpiller-mod-soevnloeshed-2-tekstbilledeHvis hverken magnesium eller ovenstående gode råd hjælper på dit søvnbesvær, findes der dog også andre muligheder.

Nogle har held med hyponose, mens andre har behov for en psykolog eller akupunktur. Der findes både psykologer og akupunkturklinikker, som har specialiseret sig inden for søvnløshed. Derudover har mange oplevet fremgang efter at have indtaget Baldrian. Baldrian er en plante, som bruges mod søvnløshed eller uro i benene om natten. Det er et naturprodukt helt uden bivirkninger, og kan, ligesom magnesium købes i håndkøb på apoteket.

Endeligt findes humøpati som er en meget alternativ behandlingsform mod søvnløshed. Behandlingen stammer fra Grækenland, og har som formål ikke blot at behandle symptomerne men mennesket som helhed. Derudover stimulerer humøpati-behandlingen kroppens egne helbredende kræfter gennem midler fra mineraler, planter eller dyr.

Det er dog vigtigt først og fremmest at finde ud af, hvad der ligger til grund for søvnbesværet. Så snart man kender til årsagen, er det nemmere at vide hvilken indsats, der skal gøres for at komme problemet til livs. For at få maksimale ud af sin hverdag er det vigtigt at sove godt om natten, da det giver energi til den næste dag. Der er altså hjælp at hente, hvis man lider af søvnløshed – både i form af vitaminpiller, magnesium eller andre alternative behandlinger.